1979, arh. Ioana Schipor (şef proiect), arh. Mihai Sergiu Moldovan

Magazinul este amplasat în zona centrului istoric al municipiului CluJ-Napoca, pe strada Regele Ferdinand (fosta stradă Gheorghe Doja) artera comercială principală şi totodată tradiţională a localităţii.

Clădirea este proiectată cu parter şi 4 etaje, având şi un subsol şi un etaj tehnic parţial. La parter, etajul I, etajul II şi etajul III, sunt amplasate sălile de vânzare cu depozitele şi anexele aferente. La etajul VI au fost prevăzute: un restaurant cu 300 de locuri, o braserie cu 100 de locuri şi o terasă parţial acoperită, cu 300 de locuri.

Construcţia a fost tratată cu o deosebită atenţie, realizându-se finisaje de calitate superioară: pardoseli şi placaje din marmură şi mozaic veneţian din marmură şi poliester, placaje din profile şi tablă de aluminiu la interior şi exterior, vitrine şi uşi din sticlă securizată, tâmplărie din aluminiu la uşi, balustrade din metal, stiplex şi lemn de stejar. În tratarea arhitecturală a clădirii s-a urmărit o armonizare a elementelor arhitecturii tradiţionale şi locale cu unele contemporane. Aceste preocupări, precum şi alinierea la stradă, au avut ca obiectiv o permitere de remodelare, în etapa următoare, a întregii zone ce face parte din centrul istoric al oraşului.