1976, arh. Carmen Barabaș

Prin generalizarea învăţământului la 10 ani a fost necesară extinderea actualelor instituţii de învăţământ. Liceul George Coşbuc este amplasat în imediata vecinătate a Bastionului Croitorilor. Corpul de clădire care face obiectul extinderii este legat organic de celelalte spaţii prin casa scării, asigurându-se astfel o desfăşurare a procesului de învăţământ în condiţii normale.

Parterul cuprinde două săli de clasă, birou contabilitate şi anexele bucătăriei , situate în corpul vechi al liceului. La nivelurile I şi II au fost realizate câte 3 săli de clasă cu anexe şi grupuri sanitare, iar nivelul III cuprinde două săli cu suprafeţe mari - sala de desen şi laboratorul de fizică.

La exterior s-a folosit terasit în câmp, tencuiala tip "strop" şi tencuieli cu striuri verticale, dorindu-se ca prin această varietate de finisaje să se sublinieze geometria construcţiei. La ultimul nivel s-a realizat o diferenţiere prin scoaterea în consolă şi printr-o tratare vitrată. S-a urmărit ca în întreaga tratare plastică a faţadei să se exprime funcţionalitatea construcţiei.